Alla inlägg under juli 2010

Av EliDa - 15 juli 2010 09:55

Det verkar inte som Emelia mått särskilt dåligt över sprutorna igår, ingen feber & inte speciellt gnällig. Hon somnade skönt igår & har sovit hela natten som vanligt. Var vaken vid 5 imorse men sen somnade vi båda om...till 8.30, känns som halva dagen försvunnit. Tjejerna är också vakna & vi har ätit frukost precis. Isabella´s kompis Erika har sovit här & Kristoffer sover hos hennes lillebror Tobias. Lite barnbyte så här mitt i veckan. Har inga planer för dagen, det blir nog att vara hemma. Kan ju inte göra något heller då vi inte har så mycket pengar just nu. Men hos Erika har dom pool så jag misstänker att tjejerna beger sig dit senare. Blir det för varmt mår ju Emelia bäst inomhus, hon får så mycket värmeutslag, trots att hon bara har blöja mestadels.

Av EliDa - 14 juli 2010 19:46

Idag har jag scrappat lite igen, jag gjorde klart en LO med det positiva graviditetstestet . På den hade jag bara en liten text kvar att skriva om när jag plussade. En LO är ju förkortning på Layout & är ett större albumblad som ska vara i ett album till Emelia. Jag gjorde även en LO med bilden från det första ultraljudet.


Här är resultaten:

   


Men F*n, ser ni vad jag ser? Jag har ju skrivit FEL årtal Attans också, det får jag ta & ändra.

Av EliDa - 14 juli 2010 19:07

Vägning, mätning & vaccination stod på planeringen idag. Det är ju en månad sen läkarbesöket & senaste vägning. Då vägde hon 4830 gram & var 55,5 cm lång. På en månad har hon gått upp 1100 gram så nu väger hon 5930 gram. På längden har hon dragit iväg fyra cm, från 55,5 till 59,5 cm. Huvudomfånget låg idag på 41 cm. Hon följer sina kurvor perfekt & ligger på genomsnittskurvan. Jag hade inte gett Emelia mat innan Bvcbesöket eftersom hon sov & sen  var vi tvungna att gå då Rickard glömt av att det var idag. Inte för det gjorde något men det tar ju lite extratid än att ta bilen. Så det var lite ledsamt när vi fick komma in men då vi var dom sista för dagen så kunde jag ge henne flaskan innan vi satte igång. Lite mättare var det dags för sprutorna, en i varje ben. Jag höll i Emelia så hon inte skulle rycka till. Jag såg vilken kraft det var i insticket. Stackars liten, så ledsen hon blev. Men det gick snabbt att ta båda sprutorna så snart lugnade hon ner sig & vi kunde gå hem igen. Nästa besök blir väl om ett par månader så vi får en kallelse när hon är ca 4½ månad.

Av EliDa - 13 juli 2010 21:26

Äntligen kom det lite regn & åska men det hade inte skadat med en ordentlig urladdning. Nu var åskan över en mil bort så det mullrade bara lite i kanterna. Vi stängde av luftkonditioneringen & öppnade upp båda dörrarna, skönt när det fick blåsa igenom, det känns friskare men ändå lite klibbigt.

Av EliDa - 13 juli 2010 13:42

Tänk att tre månader redan sprungit iväg, en Tisdag för tre månader sen så kändes det långt till Juli & mina jobbveckor. Nu är vi nästan där, vart tar tiden vägen? Imorron är det dags för tre-månaderskontrollen & vaccination. Vi har ju inte vägt & mätt sen hon var två månader men växer det gör hon. Det märks både på kroppen & kläder. Hon börjar bli en liten knubbis med små "gummibandsveck" både här & där. Just nu sover hon, nakenfis dessutom. Hon hade små värmeutslag under blöjan så luftning behövs. Har lagt frottéhandduk & Liberos engångs skötunderlägg under henne. Värmen tog nog hårt på henne när vi var ute för hon hade svårt att komma till ro. Fick ge henne en dl extra ersättning & då hade hon ätit två dl innan vi gick hem från tandläkaren.

Av EliDa - 13 juli 2010 12:05

Fy vilken värme det var ute, jag (& ungarna) går åt. Kläderna klibbar fast & det känns som jag skulle kunna bosätta mig i duschen & då ska det vara kallt. Nu måste vi snart få lite väderomväxling   

Anledningen till att vi varit ute är att Isabella hade en tid hos tandläkaren. Hennes ena hörntand växte lite galet & hade svårt att komma på plats pga den gamla tanden inte ville lossna. Hon fick lite bedövning & tanden drogs loss. Hon var så duktig men känner sig just nu lite nere pga av bedövningen. Dessutom var hon rätt spänd innan då hon inte visste vad som skulle hända. Hon ska ju inte äta, dricka eller skölja munnen innan kvart i ett ungefär. Men hon fick ta ett par klunkar vatten när vi kom hem, det kan ju inte vara någon fara. Så får hon dricka ordentligt till lunch istället.

Av EliDa - 12 juli 2010 22:44


 


Tydligen hade SMHI varnat för att ett åskoväder söderifrån skulle komma in över Östergötland under dagen. Jag har då varken hört eller sett någon åska...eller regn för den delen. Den vände & gick åt ett annat håll, nu visar min vädergadget att det ska bli åska på Torsdag men det tror jag när jag ser (hör) det. Men en rejäl urladdning & en lång regnskur skulle sitta fint nu. Luften skulle bli så mycket friskare & behagligare att vistas i. Nu går det ju knappt att vara ute, skönare inne med luftkonditoneringen på.


Bild fr Corren

Av EliDa - 12 juli 2010 20:33

Efter vi ätit & plockat undan mat & disk började vi ladda vattenballonger. Det tog sin lilla tid innan vi fyllt ett gäng & vi hann ha sönder några & blöta ner både oss själva & det runtomkring. Ut i trädgården & både jag & ungarna är värdelösa på att pricka. Nästan varenda vattenballong flög förbi & gick sönder i backen istället. Var det någon som träffade målet så gick den inte sönder ändå, så ungarna kom in lika torra som innan om inte mer då det fortfarande är riktigt hett ute. Men en stund skratt fick vi allafall. Nästa omgång får vi nog fylla lite till så dom förhoppningsvis spricker lättare. Annars får vi nog stå precis inpå så vi träffar bättre.


 


Bilden redigerad med hjälp av Picnik

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards