Alla inlägg under september 2010

Av EliDa - 19 september 2010 16:33

Host host hos thost host host host host host host host host host


Jag börjar bli trött på det nu, det retar konstant i halsen och inget hjälper mer än för stunden. Det blev inte många timmars sömn inatt och det börjar kännas nu. Det är väl bara att hoppas jag kan sova lite mer inatt så jag orkar ha huvudet på skaft imorron. Försökte lägga mig och vila men då vaknade Emelia och Rickard har annat för sig så det är bara att ta hand om henne.


Hon är inte heller riktigt kry, hon hostar hon också emellanåt, dessutom är hon lite irriterad i ögat, inte så röd mest så det är lite blankare än vanligt och det har varit lite, lite kletigt. Jag hoppas det inte blir värre utan att det bara är en förkylning som gör det. Vi har i allafall tagit en promenad till Veta kyrka dit vi fick gå för att rösta så nu har vi gjort det också. Ingen sofflocksliggare denna gång och jag röstade även på ett parti.


Är inte så insatt i politiken men jag känner mig nöjd med det jag röstade på. Blir väl lite valvaka ikväll och sen se det preliminära resultatet imorron. Kan nog bli spännande och hänger det på håret så är ju sluträkningen ännu viktigare, för det kan ju ändra det som först blir.


Rödgrönt eller blått, det får vi se ikväll

Av EliDa - 19 september 2010 15:34

Igår bakade jag ju en äpplekaka, hittade ett enkelt recept på Kryddburken som lät gott. Och god var den, jag var inte lika duktig när jag la dit äpplebitarna i smeten så den ser kanske inte så god ut, men det var den. Den blev lite seg i konsistensen vilket jag tycker är gott. 


 


Det här behöver du :
2-4 äpple (tycke efter smak)
Kanel + strösocker
150 gram smält smör el. margarin
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker


GÖR SÅHÄR :
Skala äpplena. tärna eller skiva dom. Blanda runt dom i en skål med kanel & socker och låt stå och marinera medans du gör smeten. Smält smöret. Rör snabbt ihop smör + ägg + socker i en bunke! tillsätt mjölet + vaniljsockret! Smörj en ugnsfast form och ströa med ströbröd. Häll i smeten och lägg på äpplena! Grädda ca 45 min 175 grader.

Av EliDa - 18 september 2010 18:58

Tänk om det fanns en trollkur så förkylningen var som bortblåst *poff* bara och inte kom tillbaka. Men det är väl bara att härda ut och försöka lindra den så gott det går. Jag har efter ett tips gett kroppen en C-vitamin chock, pressade en apelsin och en citron, blandade med lite lite socker och svepte. Det värsta är dock rethostan, det är inte bra för mig som klöks för inget alls nästan. Har tagit en liten shot med Mümmelmann Jagdbitter, ett dåligt substitut för Jägermeister. Inte för det spelar mig någon roll, gillar inte den heller något vidare. Det smakar hostmedicin så det kanske har samma verkan * hoppas går ju*

Sen är det bara vitlök jag inte tagit än men det finns en burk med marinerade i kylen + färsk vid kryddhyllan, bara att ta för sig (mig) med andra ord. Snart blir det äpplekaka och vaniljvisp, recept och utlåtande kommer tids nog   

Av EliDa - 18 september 2010 11:17

Nu är det mer eller mindre en sjukstuga här igen, det river i halsen, kliar och retar så jag går och småhostar hela tiden. Näsan läcker också och jag känner mig inte på topp direkt men värre har jag upplevt. Rickard låter som jag emellanåt och även Emelia har drabbats av snor, slem och rethosta. Vi har sovit en stund hon och jag, hon sover fortfarande men jag vaknade i behov av toabesök. Dricker en del the och det rinner ju i stort sett bara igenom systemet.


Igår var jag på Kyrkans hus och fikade med två kompisar, kaffe och räkmacka som jag inte behövde betala för den här gången heller. Så fem kronor betalade jag för en bit rulltårta med chkladkräm i. Vi åt räkmacka även här hemma på kvällen, jag hade rejält sug efter det igår så det var riktigt gott. Dessutom ett avbrott från det gamla vanliga en fredagkväll...tacos eller kött och beasås. Ikväll blir det dock kött igen och beaås, till det ska vi ha bakad potatis   


Ska nog baka något också, har en del äpplen att ta hand om. Det lutar åt att det blir en mjuk äpplekaka, typ sockerkaka med kanel och sockerdoppade äppleklyftor i. Har ett paket vaniljsås att servera till så det får väl bli efterrätten. Hade varit trevligt med fikabesök men jag känner att kroppen inte riktigt pallar det med tanke på förkylningen. Det blir vila hela dagen, passar bra med tanke på vädret   

Av EliDa - 17 september 2010 20:22

Det har tagit lite tid, men nu börjar det hända saker med den planerade fjärrvärmen. I början av September kom dom hit och grävde upp ett stort hål, idag fyllde dom igen det. Dessemellan har det grävts upp i gräset in till väggen, borrats hål i tegelväggen. Själva huvudkranarna har svetsas dit, nu ska det sättas upp skydd på utsidan, fjärrvärmecentralen ska installeras i tvättstugan. Alla element ska bytas ut och rör ska dras emellan *puh* Det är en del kvar alltså och jag hoppas det börjar hända lite invändigt nästa vecka när jag jobbar för jag är inte så glad i att ha hantverkare inne när jag går hemma. Jag känner mig lite som fånge i mitt eget hem. Hos grannen hade konverteringen (elementbytet) tagit tre dagar och efteråt var det visst bara att storstäda så det är väl bara att ladda upp med skurmedel.


       


På baksidan har Rickard grävt upp och lagt ner röret för fiberoptiken samt grävt igen efter sig.Det ska grävas upp utanför häcken men det skulle visst fixas i samband med grävningen för fjärrvärmen har jag fattat det som, få se om det händer något där också snart.


     


Mer om det som händer i huset finns att läsa på kategorin Husproject

Av EliDa - 17 september 2010 13:30

Idag fick brevbäraren kämpa för att få ner posten i lådan, hon lyckades bra med det trots att det blev lite trångt. Jag såg bilen genom köksfönstret och skyndade ut för att komma till undsättning. Det var en tidningar, några fönsterkuvert, ett stort paket från Go´boken och ett mjukt paket från Du & Jag Klubben

I paketet från Go`boken fanns :

* Min egen babybok, en bok att läsa i och sätta in egna foton

* Lilla Wille "Här är jag" en bok i papp att läsa i för sitt barn

* En liten mjuk bok med handtag, glada bilder och spegel

* En bok/folder om vikten att läsa för sitt barn


I det andra paketet låg det lite kläder:

* Mjukisbyxor i plysch

* Tight´s med massa godsaker på

* Body med tre glada frukter på

* Tunika med broderad tårtbit

Kläder lätta att matcha med varandra, jag tog strl 74/80 då det inte lär dröja länge innan Emelia växt i dom också.



Lilla fröken kallar, måste kila :)

Av EliDa - 17 september 2010 13:26

Emelia gapar som en fågelunge när maten/gröten kommer, går det inte tillräckligt snabbt blir hon irriterad och höjer rösten.

Av EliDa - 16 september 2010 20:32

Hela förmiddagen regnade det till och från, trist som sjutton. Att vara rastlös och uttråkad är ingen bra kombination för då sätter shoppingsuget in. Blev i allafall att jag och Emelia tog tåget in till Linköping där vi träffade mamma/mormor. Jag köpte först en burk majs/potatis till Emelia, den fick hon äta medans vi åt hamburgare på McDonalds. Hon åt upp hela burken...eller innehållet i den + en bägare fruktpuré. Hon gapar som en fågelunge när skeden kommer, mitt lilla matvrak   


Vi har sprungit i affärer också, Lagerhaus, Önska, Cervera, Gina Tricot, Lekia, H&M, Lindex har fått besök av oss, men jag har inte handlat i alla butiker så mycket pengar har jag inte. Jag letade efter en present till Älsklingen, från mig och Emelia. Han fyller ju på måndag, men jag hittade ingen som jag fastnade för, ev har jag en sak men jag får tänka på det över helgen så får jag ta det på måndag när jag jobbar.


Lekia höll jag först på att köpa en pipmugg men istället blev det en leksak till Emelia, en giraff man kan sätta fast i vagnen och sen dra ut så vibrerar den tillbaka. När jag visade den för henne så skrattade hon så jag kunde inte låta bli att köpa den.


Jag var i behov av lite nya kläder så på Gina Tricot blev det svarta leggings och en lång topp i beet red, till det hittade jag ett par över knä strumpor i matchande färg på Lindex.

   


Färgen på tröjan stämmer inte riktigt, i verkligheten är färgen lite mörkare. Scarfen som Isabella ville ha var för tillfället slut, den kommer in igen V. 38 eller 39 så jag får ta en kik då. Nu ska vi fixa lite the och mackor innan Kniven mot strupen   

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Skapa flashcards