Alla inlägg under oktober 2010

Av EliDa - 24 oktober 2010 07:24

Tog visst en paus från bloggen igår men det var som vanligt här så det var inte mycket att skriva om. På kvällen hade vi Jessica och Fredrik här på lite god mat. Det var trevligt, det blev inte så sent den här gången, ganska skönt. Rickard är ju så kvällstrött så det kan inte vara kul att sitta och halvsova när det är gäster på besök. Fredrik verkade rätt trött han också. Emelia somnade ganska bra men vaknade igen och ville inte somna om så för hennes del var det nog också skönt att vi kunde komma i säng skapligt. Hon fick en söt liten dregglis med Disneymotiv av dom i 6månaderspresent *Tack så mycket*


Våran unge är en riktig finsmakare, jag undrar om det kommer finnas något hon inte kommer äta. Till lunch igår åt hon spaghetti, kyckling, morötter och purjolök som jag kokat och mixat ihop med lite mjölk och margarin. Det slank ner alltihop. Innan vi skulle äta så fick hon gröt och en formfranskamacka utan kanter, sen gapade hon efter våran mat också, så små bitar av vitlökbröd, mozzarellaost och hasselbackspotatis fick hon smaka och hon bara gapade efter mer. Det verkar inte finnas någon botten i ungen. Hon är ju redan en rejäl knubbis med många gummibandsveck, ser ut som en liten buddah   

Av EliDa - 22 oktober 2010 19:44

Så var det fredagkväll och helg igen, jag sitter med datorn i knät som vanligt, Kristoffer sitter brevid och kollar tv, Isabella är på gården och Älsklingen har precis kommit hem så han äter mat....hemmagjorda chicken nuggets och ugnsrostade grönsaker. Det var gott och lite nytt då jag bara köpt nuggets tidigare. På bänken i köket står en kladdkaka och på bordet lite fredagssnacks och godis.

Emelia sover, hon har inte sovit på hela eftermiddagen idag heller så hon somnade snabbt ikväll. Det kommer nog jag göra också när det blir dags för mig.

Av EliDa - 22 oktober 2010 06:01

Idag är det tre år sen jag träffade Rickard för första gången

  Puss på dig älskling, älskar dig   

Av EliDa - 22 oktober 2010 05:43

Trött är jag men ändå uppe innan mobilalarmet gick igång. Det var liksom ingen mening med att ligga kvar, då blir man bara tröttare. När jag kom ut såg jag precis hur Älsklingen rullade ut från garageuppfarten. Hoppas han kör försiktigt, det är frysgrader ute och igår kom första snön, lite, lite ligger kvar.


Igår åt vi ju broccoligratäng, Isabella tog faktiskt om fastän hon rynkat på näsan innan och det minsta matvraket i familjen fick också smaka och åt med god aptit. Först hade hon ätit lite som kvar av en burk + en bägare med fruktpuré men det mättade tydligen dåligt. Så hon fick smaka av min mat, jag gav henne av potatisen och väldigt mjukt kokad broccoli med ostsås. Kasslerbitarna fick hon inte av då dom är ju så salta. Det är så kul att se hur hon njuter av mat, hur gott hon tycker det. Hon gapar stort redan när man stoppar skeden i skålen, säger mmmmmm när hon äter, får ta och filma en hel måltid, för hon är så härlig. Så jag sparade en portion åt henne, sen ska jag göra frikadeller idag och frysa in. Recept med kyckling och och rödpätta har jag också hittat och ska göra någon dag.


Sömnen gick bättre igår, hon sov en längre stund framåt eftermiddagen men vaknade innan 15 så den sena tuppluren hon brukar ta någon gång mellan 17 och 18 hoppade vi över, trött var hon men det gick att sysselsätta henne ganska bra ändå. Hon fick lite välling och somnade nog omkring 20-tiden. Ledsen var hon bara en kort stund men somnade i egen säng. Visst vaknade hon när vi lagt oss men hon är väl lite mer lättväckt just då så det blir kanske bättre i eget rum sen.

Av EliDa - 21 oktober 2010 12:13

Jösses vilken stor pizza vi fick hem igår, den hade räckt till två personer till. Det blev billigare med familjepizza då den kostade 150 kr, annars går det ju lätt på 200-300 Kr för oss fyra. Jag åt ingen stor bit och det beror på att jag tycker inte om pizza längre. Blir nästan besviken då man är sugen på pizza och så smakar det inget bra. Det verkar heller inte spela någon roll vart vi köper pizzan för det har varit samma sak dom senaste gångerna jag valt pizza vilket är någon gång per år. Jag föredrar ett hamburgehak om det ska vara snabbmat, ja kebab går också bra.


Nu har vi varit och storhandlat och fyllt upp kyl, frys och skafferi men dessvärre tömt kontot *nästan* Så mat finns det att välja på och jag har några planerade middagar. Ikväll blir det broccoli och skinkgratäng med kokt potatis. Någon dag ska jag göra egna chicken nugget´s efter Bambis recept men jag ska göra en sötsur sås på matyogurth och pineaple salsa istället. Har aldrig testat att göra egna nuggets men det verkar väldigt enkelt och blir säkert jättegott.

Av EliDa - 20 oktober 2010 17:59

Det var värst vad dagarna springer iväg, idag har jag inte gjort ett dugg mer än druckit kaffe känns det som. Jag har haft både Anna och Karin här så mycket kaffe och snack har det blivit. Har i allafall fått en liten promenad då jag tog svängen till macken med Isabella i morse då hon skulle få tågpengar. Sen skyndade jag hem och städade snabbt (och säkert slarvigt) Anna kom på spontanbesök och Karin hade jag ju bokat in igår, fick även se lille Olle, så söt och lik sin pappa.


Väntar på att Isabella ska komma från dansen och Rickard från jobbet, han ska köpa pizza på vägen hem då det gapar tomt i kyl och frys. Fantasin tryter på det lilla som finns och det blir för sent att handla. Det får bli planering och bättre mat resten av veckan. Måste även hinna bada av Emelia ikväll, hon har huvudet insmort med vaselinkräm som ska ta bort lite skorv. Tänkte låta henne bada i diskhon, blir skonsammare för ryggen på mig och så kan hon få leka lite med vattenstrålen. Men vill ha lite foto och filmhjälp så det kan vi göra efter pizzan.

Av EliDa - 19 oktober 2010 20:38

Babysången var lika mysig som vanligt, det är så kul att se hur dom små har utvecklats under dessa veckor. Dom flesta har lärt sig sitta, vissa kan vinka, andra kan krypa och hasa sig framåt. Emelia satt bra mycket bättre idag än förra veckan t.ex, hon har även börjat lyssna till sitt namn och ibland verkar det som hon gör tendenser till att vinka. Hon har gått och lagt sig för natten, som pappa Rickard och brorsan Kristoffer. Igår var ingen kul kväll, så ikväll får hon ligga i våran säng från början. Hon har nog börjat få lite separationsångest, hon pipplar när man lämnar ett rum och dom senaste kvällarna har den tjejen som varit så lätt att lägga har nu blivit så sällskaplig och gråter ibland hjärtskärade. Men det är väl normalt och hör till utvecklingen, det händer ju en hel del nu.


Eftersom alla andra gått och lagt sig är det bara jag och Isabella här i soffan. Hon har prov i tyska imorron så jag har förhört henne lite. Imorrn hade jag tänkt gå på mamma/barngympa, få se om det blir av. Dels så är det 9.30...mitt i Emelias sov eller grötstund. Dessutom så får jag besök imorrn av Karin och Olle, måste städa av på toaletten och dra ett varv med snabeldraken. Men jag får se hur det blir imorron, det skulle vara så skönt att röra på sig, få ge kroppen ett ordentligt träningspass.

Av EliDa - 19 oktober 2010 08:47

Igår kväll firade vi Isabella med lite tårta, paketet med lite tjejsaker (ansiktsmasker, makeupremover, hårinpackning och graffittilack) hade hon slitit upp tidigare. Det får bli en shoppingrunda någon dag, hon behöver ju en vinterjacka bl.a


Här laddar vi för babysång, Emelia genom att ta en kortare sovstund. Ska strax packa ihop lite i skötväskan. Idag följer nog även pappan i huset med. Han har någon konstig jobbtur idag, jobbar bara 12-15. Så ikväll ska han hämta Isabella på dansen. Hon skulle ju låna mitt tågkort, finns till en resa kvar, men det glömde jag ge henne Men det löser vi på något sätt så hon får det under dagen, imorron får hon pengar så hon kan ladda på sitt kort igen.


Ikväll är det scouter för Kristoffer, det brukar vara måndagar men ändrat denna vecka då dom ska till Motala och ha lite minnesträff om något Ekoläger dom hade i somras om jag fattat saken rätt. Samling redan 17.15 och så är han hemma lite senare än han brukar så raka vägen i säng blir det då...nästan i allafall. 

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards