Alla inlägg under november 2010

Av EliDa - 17 november 2010 08:28

Har fått hem ett paket från Buzzador igen, denna gång med detta:


  Nudlar, Red curry spice mix och krämig kokosmjölk, bara kyckling som fattas men den finns i frysen. Det fanns en hel del recept som verkade goda. Nu ska jag bara ha ett tillfälle och laga till något gott av det här, förmodligen blir det den här veckan när barnen är hemma.



Vill du också bli en Buzzador och utan kostnad testa nya produkter och tjänster?


Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.


Mitt namn på Buzzador är Mamma970210 och via denna länk kan du följa några instruktioner för att registrera dig, då får även jag några poäng som tack för att jag tipsat dig. Sen är det bara att vänta på en kampanjinbjudan.

Av EliDa - 15 november 2010 09:39

  Jag tävlar om ett par Lundmyr-strumpbyxor från Fröken M hos Agnes!

Av EliDa - 15 november 2010 09:05

Har försökt skriva ett inlägg hela helgen men det vill sig inte, nu kanske jag orkar. Det får väl bli en liten resumé om vad som hänt dom senaste dagarna.


I Fredags förmiddag var jag på Kyrkans hus med Anna och fikade, alltid trevligt. Resten av dagen tog vi det lugnt, somnade med Emelia på eftermiddagen. Rickard kom hem ganska skapligt så vi kunde åka och handla lite fredagsmiddag bl.a, det fick bli potatisklyftor, basilika/mozzarellafyllda köttfärsbiffar, tomatsallad och beasås.


I lördags regnade det precis hela dagen, Rickard åkte in till jobbet några timmar och jag hade Angelique på besök. Vi fikade och snackade en massa ungdomsminnen. Hon hade med sig ett par leksaker efter sin son, dels en kedja med ringar som man kan ha att fästa saker i vagnen med om man vill men Emelia tycker den är kul att leka med. Hon fick även ett piano med massa olika ljud, djurläten och melodier. Lite rädd blir hon då ljudet är rätt högt, men hon vänjer sig nog.


Lördagkvällen slutade tråkigt, Rickard vart sur på mig för att jag satt med facebook medans han sov i soffan, jag vart sur för att han bråkade om det. Frågan är vems fel det är, ingen vill säga förlåt så nu går vi här och tiger igen.


Igår söndag jobbade jag några timmar, fick vare sig hej då eller ett hej när jag kom hem igen. Fick knappt svar på tilltal så söndagen var inget vidare den heller. På kvällen var jag så trött och dessutom ledsen så jag gick i säng innan åtta. Rickard kom strax efter och började snart snarka. Ibland känns det som det hade varit lättare att bo själv, men livet ihop med någon annan är inte lätt och det är väl bådas fel antar jag.


I eftermiddag ska vi till banken, har retat mig på tiden då det barnen ska till tandläkaren en timme innan, Kristoffer har scoter en timme efter, det är mitt i matlagningstid och när Emelia är trött om hon inte sovit strax innan. Nu har det löst sig med tandläkaren och scouterna så vi kan åka dit. Isabella har redan kommit då hon inte orkade gå till skolan, hon är ganska förkyld men ingen feber. Kristoffer kommer som vanligt när han slutat skolan och blir sen hämtad här till tandläkaren.Vi får se hur Isabella känner sig om hon orkar med ett besök där.

Av EliDa - 11 november 2010 14:59

Ett par dagar kvar tills 7-månaders dagen och sen förra inlägget om Emelia´s utveckling är det mesta som då:


Fortfarande inte en tand, förstår inte var dom blivit av, såsom hon dreglar och håller på och har gjort länge så borde det komma snart kan man ju tycka. Nu har hon även haft några dar där näsan har runnit och hon har känts varm men ingen direkt feber. Hon har fått en Alvedonsupp någo enstaka kväll men det går ju inte att ge varenda kväll heller.


Hon har sen ett par veckor tillbaka börjat somna och sova bättre, Det beror nog på två faktorer: Dels har jag försökt att inte låta henne sova för sent på eftermiddagen, ibland går det ju inte att undvika om vi tex är ute och går eller i bilen. Men här hemma har det gått bra. Visst är hon jättetrött men det brukar gå bra med ett bad eller lek i väntan på kvällsvällingen. Jag har även rullat ihop ett täcke och lagt som en båge uppe i huvudändan, hon gosar in sig i det rejält. Hon sover oftare i sin egen säng nu men visst kommer det kvällar då det inte blir så utan då får hon sova hos oss. För mig är hennes trygghet det viktigaste, jag har gjort på samma sätt med mina andra barn och dderas sömn är jättebra.


Hon kan och vet sitt namn och det gjorde hon sist också bara att jag inte tänkte på det. Det går att ropa på henne och hon vänder sig åt det håll ljudet kommer ifrån.


En annan sak hon gjort ett tag nu är att ta emot saker och flytta saker mellan sina egna händer. Hon kan ju hålla nappflaskan själv och har börjat få grepp om hur man sköter pipmuggen


Hon har nu börjat få in konsonanter i sitt joller, första gången var häromdagen, då det helt plötsligt kom mamamama, nu är det mycket babababa och vavavava.


När hon är ledsen och man kommer för att ta upp henne så sträcker hon upp armarna, hon är med i så mycket. Det märks att hon börjar bli en liten individ med enorm vilja   

Av EliDa - 11 november 2010 14:08

Känner mig lite sliten i kroppen, inte av snöskottningen utan promenaden jag tagit nu på förmiddagen. Det var halt och knöligt, vissa ställen är sååå dåligt plogade och så har det töat upp och fryst på igen. Jag är livrädd för att halka och blir därför stel som en gammal tant. Det hjälpte inte så jättemycket att ha barnvagnen att hålla sig i heller. Vem vet vad jag gör med den om jag halkar omkull: Släpper och den rullar iväg eller sliter den med mig ner i backen? Vilket som så är det otäckt när det är halt och knöligt.


Vi var ute tidigt idag, Emelia ville ta sin första lur innan 9 så jag gjorde henne i ordning och ställde ut henne i vagnen, där fick hon stå tills jag var klar. Tog en promenad till jobbet där jag skrev upp mig till helgen. Emelia blev nog dagens höjdpunkt hos både personal och boende. Hon var på sitt allra bästa humör, charmade, spexade, bubblade och sken som en sol hela besöket. Efter besöket på jobbet fortsatte vi mot Kristoffer i skolan, där jag skulle lämna hans fotbollsstrumpor till träningen imorron. Vi stannade en liten stund men jag tror barnen blev lite distraherade av Emelia för även här var hon på toppenhumör. Dessutom började det kurra i både min och hennes mage. Hon får nu lite varm välling för hon låter lite hes, har väl pratat för mycket   

Av EliDa - 10 november 2010 14:25

Bättre i skallen nu, den släppte ganska snabbt och jag hoppas den inte kommer tillbaka för jag har inte hunnit skaffa fler värktabletter. Nu är även fiberoptiken inkopplad, tur att högtalaren döljer den fula dosan. Jag har varit duktig och skottat garageuppfarten fri från snö, eller helt fri är den väl inte men bättre än innan hoppas jag. Duger det inte åt sambon får han göra resten själv, jag har gjort min del 

Snabeldraken har också fått jobba lite, tog där det blir värst: hall, kök och vardagsrum. Vi får besök av Rickards föräldrar ikväll så lite skapligt kan det ju se ut i allafall. Funderar på att göra scones istället för fika, med lite ost och marmelad eller gurkskivor om man nu vill det   

Av EliDa - 10 november 2010 09:00

 


Fy för att vakna med huvudvärk, hoppas den släpper snart med hjälp av dom sista tabletterna jag hade hemma. Det får bli en promenad till apoteket sen, om dom nu kommer och plogar gatan utanför så jag kan dra vagnen. Jag måste även ge mig ut och skotta garageuppfarten vare sig jag vill eller inte. Men det gör jag när bredbandsgubbarna varit här. Dom är hos grannen nu och skulle komma hit efter henne, dags att installera dosan i vardagsrummet. Känns som dom fick eld i baken nu när snön kom, själva kabeln har ju varit nergrävd och färdig sen ett par månader tillbaka. Nu ligger den säkert begravd under snön intill väggen, finnns ju inget som skyddar därute längre. Men det är inte mitt problem, det får dom lösa bäst dom vill.

Av EliDa - 9 november 2010 14:55

  Body: Pippi 

Byxor: KAXS/Kappahl

Strumpor: Lindex

Dregglis: Barbapappa/Parvel/Åhlens

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards