Alla inlägg under januari 2011

Av EliDa - 11 januari 2011 08:47

 

Av EliDa - 10 januari 2011 21:39

Emelia - Mamma/Pappa : 1 - 0

Jaha, första kvällen med test av rutiner slutade med en hysterisk Emelia och en pappa som gav upp och gick och la sig och tog ungen med sig. Men det började bra, middag vid 18-tiden, bad, massage, tandbortsning och lite kvällsmys vid 19-tiden och slutligen välling vid 20-tiden i egen säng. Ska försöka hålla lite på dessa tider och rutiner och få det till en vana. Sen är det väl bara hoppas på att hon snart förstår att det har med att sova för natten att göra.


 


Av EliDa - 10 januari 2011 16:30

Dom måndagar barnen kommer blir inte alltid så välplanerade, det är en omställning att gå från ett till tre barn, det har jag nog skrivit förut. Det blev sent mellis, Bella och en kompis till henne äter det nu. Så ikväll blir det sen middag....om någon alls. Men finns det ingen mat blir väl sambon sur och tvär   


Men jag får skärpa till mig imorron, nu måste det bli ordning på torpet, för oss alla. Har börjat klura på hur jag ska lägga upp kvällsrutinerna för Emelia så hon ska kunna somna bättre och sova längre (helst hela natten) Det går inte att ha det som nu med hattiga sovtider. Igår körde Rickard tortyr på henne, hon fick inte sova på hela eftermiddagen, allt för att hon skulle somna på kvällen. Kan ju säga som så att det gick nog inte som han planerat, när hon fick sin välling slocknade hon visserligen och sov vidare i sin säng.......ca 1 timme innan hon vaknade igen Eftersom jag var ganska så trött själv så tog jag med henne in till oss och så fick hon sova där. Få se hur jag ska lägga upp kvällen idag.

Av EliDa - 10 januari 2011 10:46

Vanlig vardag...äntligen och idag kommer dom stora hem, hoppas på en lugn och fin vecka. Jag har precis plockat i ordning i linneskåpen, plockat ur ett par påslakan som inte används och vikt ihop på nytt det som kommit i oordning. Ska fortsätta med att sortera tvätt och sen rensa ut kläder i min och Emelias garderob. När Rickard kommer hem får han bära ner julkartongerna igen så jag kan börja städa undan julen.

Av EliDa - 8 januari 2011 11:39

Är för tillfället hemma på timmar, kör delad tur idag och heldag imorron. Det blev även ett arbetspass igår så på måndag får jag ringa FK och avsäga mig FP för två dagar som jag inte räknade med när jag fyllde i sista ansökan. Så i veckan har det blivit fyra sparade dagar...inte dåligt.


Emelia var "hög" igår igen, från lunch till sen kväll sov hon ca 10-20 minuter. Vi hade Jessika och Fredrik här och hon var bra trött och höll på att somna men jag tyckte hon skulle äta välling så hon vaknade till och åt och efter den så var det helkört att få henne att koppla av. Så det blev en natt till i våran säng där hon somnade till slut. Fattar inte hur hon orkar hålla igång så länge.


Av EliDa - 6 januari 2011 21:20

Det är inte lätt att få in sovrutiner för natten på Emelia, igår somnade hon jättebra och sov hela natten i egen säng, där sov hon fortfarande när jag gick till jobbet imorse. Ikväll ( i skrivande stund) är hon vaken efter att ha somnat till en stund....trodde det skulle bli för natten då hon varit vaken sen lunchtiden enligt Rickard. Så inatt får vi nog ha henne mellan oss skulle jag tro, men har inget emot det. Men visst måste vi få in lite rutiner igen, det får jag ta tag i efter helgen, på måndag när allt som vanligt igen. Just nu är dom som bortblåsta, finns inte alls....någonstans.


Ska ärligt talat bli skönt att få några normala veckor innan nästa storhelg. Måste bli ordning och reda och slut på allt skräpätande, börjar känna mig som en vandrande köttbulle   *Hahaha* Skulle vilja komma igång med någon träning, verkligen röra på mig så det känns i hela kroppen. Får väl börja med promenader till en början så inte kroppen får en chock och undrar vad jag håller på med   

Av EliDa - 5 januari 2011 14:47

Ja, se det snöar, ja se det snöar, det var väl.....Tack men det räcker nu, både med skön (?) sång och snö. Men det lär väl fortsätta ramla ner snö tills våren behagar komma för att stanna någon gång i april, maj.


Idag har vi mest en slappardag, jag är "ledig" från jobb och Rickard har fortfarande semester några dagar till. Vi städade lite snabbt i förmiddags och sen kom Tessan med familj på fika. Med sig hade hon kläder till Emelia....två stora GityGrosskassar. En med det mesta i strl 74/80 och en med 80 och någon storlek upp. Så nu är det bara att rensa ut sånt som är lite litet och lägga in det ssom hon hinner använda i 74/80 och så det större. Jättemycket fint och BRA kläder, bl.a ett Didriksson fleecefodrat regnställ strl 80 som säkert kommer bra till pass senare i vinter/vår när det fortfarande är lite kyligt och blaskigt. Jag behöver nu inte känna någon panik att Emelia är på väg att växa ur sina kläder   

* Tack igen för alla fina kläder *

Av EliDa - 4 januari 2011 21:01

Den första timmen på jobbet igår kändes lite tung efter lämningen av barnen, som det ofta gör när vi haft en vecka ihop. Hade ju egntligen tänkt hinna med en längre stund i pulkabacken och så lite varm choklad och fika efteråt. Samtidigt så är det kul att jobba och svårt att säga nej, Det är ju inte mig dom ringer i första hand eftersom dom vet att jag är mammaledig. Resten av kvällen gick bättre och jag slutade ju skapligt. När jag kom hem var busungen helvild här hemma, på allra bästa bushumör och inte ett dugg trött. Hon hade sovit lite för länge på eftermiddagsluren så det slutade med att hon fick sova hos oss. Ikväll har hon somnat i egen säng, få se hur länge det dröjer innan hon vaknar. Det blir nog sängen för min del snart också, John Blund börjar tassa omkring   

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards