Alla inlägg under mars 2011

Av EliDa - 19 mars 2011 16:08

Egentligen skulle vi ha åkt och firat Leif idag men Rickard är inte riktigt frisk än om än bättre än igår. Vi får åka en annan dag...kanske imorrn, vet inte om det bestämdes något imorse då jag gick när Rickard pratade med sin mamma.


Jag och Karin har varit på barnklädesförsäljning (och leksaker) i Kyrkans hus. Jag tänkte mest kolla efter leksaker och en lära-gå-vagn. Hittade ingen sådan men ett knoppussel (30 Kr) och en liten docka (20 kr) köpte jag. Köpte även ett par vadderade badbyxor för 25 kr och så köpte jag ett trepack (helt nya, oöppnade) strumpor till Isabella för 20 kr så några fynd gjorde jag.


När jag kom hem och gav Emelia pusslet och satte i bitarna så hörde jag ett ljud....lät som en katt och upptäckte då att det var ett ljudpussel jag fått tag i. Ett pussel med olika djur, så nu får hon träna både djurläten och vart bitarna ska sitta



Emelia med "nya" dockan

Av EliDa - 18 mars 2011 15:05

 


Då har man (jag) varit duktig igen då, nedervåningen klar, ovanvåningen kan vänta ett  par dagar. Ska snart börja med lite mat, bakad potatis med någon form av kyckling, antingen grillad i ugnen eller i en röra. Det blir inget handlande idag, Rickards mage har ballat ur totalt....började igår så han är inte i någon vidare form. Tur att det finns lite av varje hemma så det är ingen panik just idag med att handla. Förhoppningsvis är han piggare och mer på benen imorron, idag ligger han mest och sover.

Av EliDa - 18 mars 2011 06:38

Ska man skratta eller gråta?

Det är helt jävla (ursäkta) sjukt.....DET SNÖAR och inte är det lite heller, det har hållit på hela natten. Igår var vi på promenad jag och Emelia, det var lite blåsigt men annars kändes det som det fanns en ljusning, att våren var på intågande. Trädgården på baksidan var nästan fri från snö och man såg verkligen hur snön smälte på sina ställen. Nu börjar hela skiten om igen, det är så jag vill kalla in en exorcist:

VIK HÄDAN SNÖ, VIK HÄDAN!

Av EliDa - 17 mars 2011 20:17

Även idag vaknade vi runt 6-tiden, frågan är om det kommer bli rutin på det. Vet inte om det är därför eller om det beror på annat, men Emelia har varit gnälligare än vanligt dessa två dagar. Visst har hon glada stunder men så kommer det perioder av gnäll och trötthet trots att det inte var länge sen hon sov innan.


Kan samtidigt förstå hennes gnäll, hon vill ju framåt, hon vill ställa sig upp och så mycket annat men det har inte lossnat än. Hon kommer bakåt, men då blir det problem eftersom hon kilar in sig under möblerna. Ibland känns det som hon aldrig kommer komma på knepet, hon har kämpat i flera veckor nu ju   Blir så ledsen och frustrerad å hennes vägnar, vill ju så gärna att hon ska upptäcka friheten i att komma framåt. Kompisarna i barnsången och på Öf kan krypa, resa sig och ett par går. Ska väl inte jämföra och jag vet att det kommer när Emelia är redo. Men vad hon skulle växa av ett litet framsteg, jag ser ju på henne hur glad hon blir när hon med lite lite hjälp kan ställa sig i soffan.


Hon drar i mig allt mer för att komma upp på fötter och det är så nära. Hon har även fixat att sätta sig upp när hon lagt sig på magen i soffan några gånger så lite händer ju trots allt. När hon sitter på golvet så drar hon sig upp lite halvt sittande/stående på knä mot bokhyllan och sträcker även upp sig mot bordskanten. Förmodligen kommer väl allt på en gång så vi inte hinner med sen.


Nu sover hon för natten och det har i allafall blivit bättre, hon sover hela eller i allafall större delen av natten i sin säng. Jätteskönt och gör mycket för ork och energi när hon vaknar tidigt. Det är inte så jobbigt att gå upp och jag känner mig utvilad. Hoppas det fortsätter så   


Sist så skickar vi Grattiskramar till pappa/svärfar/farfar/bonusfarfar som fyller år idag

          

*Hipp Hipp Hurra*

Av EliDa - 16 mars 2011 21:16

Resten av Lilla familjen sover, ska också lägga mig snart men känner att magen kurrar, äta eller inte äta något? Kroppen har värkt mer eller mindre idag, jag hoppas det snart går över. Dessutom har Emelia varit gnällig större delen av dagen, men nu sover hon för natten och jag hoppas på en bättre dag imorron.


Lite kul har det ändå varit, vi har haft besök av Karin och Olle. Hon ringde när jag lagt mig för att vila på förmiddagen och var startklar för Öf men eftersom vi inte gick dit så kom dom hit istället, vi fikade och snackade bort ett par timmar. Det blev en tupplur på eftermiddagen istället, det var så skönt, orkade knappt hålla ögonen öppna.


Jag har precis kollat i Charlotte´s blogg, hon var i Ullared häromdagen...snacka om att jag blir sugen på att åka dit och shoppa loss. Men då behöver jag råna en bank och det ligger inte direkt i min natur, skulle åka dit redan på planeringstadiet. Så en Ullaredsresa får vänta och det sägs ju att den som väntar på något gott väntar inte för länge.


Messade med Bella tidigare, hon saknade oss och ville komma tillbaka hit. Det var tydligen lite jobbigt hemma hos pappa men att fly hit löser ju inget. Jag hoppas och tror att det löste sig för när jag frågade förut så var det bättre. Idag har hon varit i skolan igen, bättre i magen verkar det som.

Av EliDa - 16 mars 2011 08:06

Onsdagar brukar vi ju alltid gå till öppna förskolan men idag lutar det åt att vi stannar hemma. Emelia som vaknade redan vid 6 är på väg att somna, och själv känner jag mig överkörd av en ångvält. Skulle behöva läggas i en sträckbänk och dra ut hela kroppen. Värst värker det i skulderparti och armar, det är inte skönt men går väl förhoppningsvis över snart.

Av EliDa - 15 mars 2011 12:45

  Jag tävlar om ett valfritt plagg från Plastisock hos Agnes!

Av EliDa - 14 mars 2011 21:36

 


Idag fick jag mer baklust så jag köpte jäst och mjölk på macken efter ÖF och slängde ihop en sats vaniljbullar när jag kom hem. Så när Kristoffer kom från skolan fikade vi på lagom varma bullar och kall mjölk  


Isabella har varit hemma från skolan, hon har fortfarande ont i magen och kallsvettas emellanåt. Så det lutar åt att hon får vara hemma imorron också. Barnen är kvar här idag eftersom dom har haft feber och hosta hemma hos Exet men ska hem dit imorron.

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Skapa flashcards