Alla inlägg under juli 2011

Av EliDa - 19 juli 2011 21:13

Åskan är på ingående, men den kanske drar undan snart, är ju själv så då är det lite läskigt. Emelia sover sen en stund tillbaka och efter lite knöl och hysteriska utbrott. Hoppas vi har en roligare dag imorron, för idag har det inte varit speciellt livat här. Vi kom i allafall ut en liten stund förut innan det såg ut att bli både regn och åska. Satt i sandlådan och byggde sandkakor


 

Grannen innan vårat hus har två olika körsbärsträd i hörnet mot våran trädgård. Det bara kryllar av röda bär....sura visserligen för jag provsmakade ett Man kanske skulle fråga om vi får plocka lite och testa att göra en paj eller något


 

Av EliDa - 19 juli 2011 20:55


 

Sockerkaksbotten:

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kallt vatten


Glasyr:

75 gram margarin

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 äggula


Kokos att strö över


Gör smeten till botten som en vanlig sockerkaka

Smörj och bröa en form med löstagbar botten

Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter i 175 grader

Smält smöret i en kastrull

Blanda ner övriga ingredienser, äggulan sist till en lite "simmig" smet

Bred över på kakan när den svalnat lite

Strö över kokos


Av EliDa - 19 juli 2011 15:18

Det var värst vilken tråkig dag det blev, gör inget vettigt alls idag. Emelia verkar lite småseg också, ligger i sängen igen och småpratar med sig själv. Jag öppnade upp sandlådan förut så det får torka till så vi kanske kan gå ut en liten stund i allafall. Men nu tornar molnen upp sig så det blir väl regn igen snart. 


Rickard kommer hem sent ikväll, han fick en körning till Borlänge så han lär inte hinna träffa Emelia idag heller. Men jag messade en bild på henne när hon satt och lekte med hans radio (eller vad det kallas) till modelplansspelet på datorn. Hon brukar få vara med när han flyger så hon hade väl lyckats få ner den från skrivbordet och satt och tryckte på startknappen.....men inget hände  


Ni har väl inte missat min nya kategori.....Måndagslistan?  Jag gjorde mitt första försök igår, ett sätt att peppa sig inför en ny vecka och fokusera på det man är glad för. 

Av EliDa - 19 juli 2011 08:50

Känner mig lite seg, Emelia vaknade innan halv fem och knölade ett tag innan vi somnade om någon timme. Nu har jag lagt henne igen för en stund sen men jag hör hur hon myser runt i sängen. Får väl ta en tupplur senare idag om jag inte piggnar till. Har inga planer alls för dagen så det blir nog bara lugnt.


Igår tog jag hand om en del tvätt, både genom att tvätta, vika och lägga in. Drog ett varv med Sixten Blixten, bakade en tuppkaka till fikat och hade Anna med Tim och Nelli och Karin med Alva och Olle här, Oskar var visst kvar hemma. Även Isabella och Kristoffer kom över en stund. Det blev en trevlig eftermiddag som det snart blir repris på hoppas jag.

Av EliDa - 18 juli 2011 20:50

     


Idag måndag är jag glad för att.....


* två av mina bästa vänner varit här på fika

* träffat barnen en kortis igen

* sommarviket flutit på så bra och att jag trivs så bra med mitt jobb

* få vara hemma ett tag till med Emelia innan dagis börjar i höst

* bästa pappa fyller år 

Hos Jenny hittar du flera måndagslistor

Av EliDa - 18 juli 2011 18:58

Tre kommentarer har jag fått idag på äldre inlägg, det verkar det vara med reklam från gratis gravidförsäkring, smslån och jämför hundförsäkring. Inget av det som intresserar mig för fem öre   


Har sett andra som också fått kommentarer som liknar dessa: 


Grym design du har på din sida. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall! 


Kul att du bloggar! Fortsätt så :)


Intressant blogg! Det märks att du gillar att skriva!


Jättekul med kommentarer men kanske inte i spamsyfte, den är ju inte personligt skriven till mig. Frågan är vad jag ska göra åt det, men jag tänker inte klicka på länkarna ifall det är virus av något slag. 


Någon av er andra som läser min blogg och finns på BloggaGratis som råkat ut för detta??


Uppdatering 19/7) Nu är kommentarerna borta, jag hade ju gödkänt dom men dom syns inte bland dom senaste så frågan är ju vad det var för skit?

Av EliDa - 18 juli 2011 08:24



Hipp Hipp Hurra för Pappa idag

Grattis på födelsedagen! 

Av EliDa - 17 juli 2011 22:40

Söndag kväll och det känns som igår jag skrev om att det var fem pass och fyra dagar kvar. Dessa veckor har bara flugit iväg, imorron börjar R att jobba. Han har lagt fram sina arbetskläder men har ingen aning om vad han ska göra. Jag har precis kommit från duschen och ska nog snart krypa ner i sängen. Få se om jag kan sova, har duckit Cola så jag blir väl skitpigg snart    


Innan jag började kvällspasset skjutsade vi hem ungarna, dom möttes av en lillebror med öppna armar. Han saknar dom verkligen när dom är här och det är så härligt att se hur glad han blir när vi kommer hem med dom.  Dom kommer hit en stund imorron igen eftersom jag bjudit hit Karin på fika. Hon har ju med sig sina stora och dom kanske inte tycker det är så kul att vara här själva. Även Anna kommer så det blir nog en trevlig eftermiddag.

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards