Alla inlägg under oktober 2011

Av EliDa - 22 oktober 2011 08:56

 

Nyfiken Emelia vill hjälpa till :)


Igår bakade jag bullar, något jag gör alldeles för sällan egentligen. Det är ju så underbart gott med en ljummen, alldeles färsk bulle tillsammans med ett glas kall mjölk. Emelia var med på ett hörn också, satt på en stol mittemot och försökte nå degen med sina små fingrar. Hon fick provsmaka både lite deg och vaniljfyllningen.....mmmmmmmmm tyckte hon. Men jag tror hon föredrog den färdiga bullen


 

Av EliDa - 22 oktober 2011 08:46



(Kristoffer i sina låneglasögon)    


En fredag för några veckor sen ringde Kristoffer hit och berättade att han fått glasögon. Han hade varit hos optikern och kollat sina ögon. Det visade sig att han behöver ha glasögon för att läsa på nära håll och så hade han ett brytningsfel. 


Nu har han även varit och kollat på egna bågar för dom han lånade trivs han inte så bra med. Jag tror han har hittat några han ville ha. Priset drar ju iväg och tyvärr är han för gammal för att vi ska få bidrag för glasögon. Men vi är ju två familjer så den kostnaden ska vi nog kunna dela på. Förhoppningsvis kan vi få ta det på en avbetalning, det gjorde ju jag när jag köpte nya. Exet skulle kolla upp den möjligheten och även om det finns billigare bågar någonstans. Huvudsaken är att Kristoffer får bågar som han tycker om och trivs i. 


Jag hoppas jag kommer få ta nya kort när dom kommer, han är inte världens villigaste fotomodell  


     


Av EliDa - 22 oktober 2011 08:30


(Dessa hade vi till kvällsfikat på Isabella´s födelsedag)



Ca 9 st

Du behöver:

2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g margarin eller smör


Gör så här:

* Smält smöret

* Vispa ägg och socker pösigt i en bunke

* Tillsätt resten av ingredienserna

* Häll smeten i muffinsformar.
* Grädda i mitten av ungnen i 200 grader ca 10 min


Jag gjorde lite glasyr (florsocker, lite vatten, några droppar karamellfärg) och garnerade med lite roligt strössel istället för vispad grädde. 


Receptet kommer från Matklubben

Av EliDa - 22 oktober 2011 08:24

 


Du behöver:

3 ägg
3 dl socker
100 g smör eller margarin
1½ dl mjölk
2½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
3 äpplen, skalade, skivade
Kanel
Pärlsocker 


Gör så här:

* Vispa ägg och socker

* Koka upp smör + mjölk

* Blanda äggsmeten med mjöl, bakpulver, vaniljsocker

* Blanda ner mjölkblandningen
* Häll smeten i en större sockerkaksform, typ tårtform

* Stoppa ner äpplena i smeten

* Strö över kanel och pärlsocker.
* Grädda i 175 graders ugnsvärme, nedersta falsen i ugnen, cirka 35-45 min. 


Receptet kommer från Matklubben

Av EliDa - 21 oktober 2011 20:48

Veckan har bara måndagar och fredagar, fattar inte vart resten av dagarna tar vägen. Nu är det helg.....guu så skönt. På söndag blir det kalas så idag bakade jag bullar. Imorron ska jag baka något mer och Isabella ska baka Cookiemonstercupcakes....lovar att fota och lägga ut bild och recept. Blir även lite städning, vill slippa att ta allt på söndag.


Kvällen spenderas på lite olika sätt.....Rickard kör Vikingbuss imorron så han har sagt godnatt så han orkar upp inatt. Isabella är ute med en kompis och Kristoffer kollar Idol. 


Imorron ska Kristoffer på fotbollsmatch med fotbollslaget. Dom har fått tag på billiga biljetter till ÅFF´s hemmamatch mot IF Öster tror jag laget hette. Det blir nog en folkfest eftersom ÅFF gått upp i allsvenskan. Inte för att jag är så insatt i fotboll men det verkar stort för ett vara ett litet lag och en liten ort. 2400 biljetter är sålda på förköp så hoppas dom får en rolig eftermiddag. Får skicka med varma kläder så han inte fryser.

Av EliDa - 19 oktober 2011 13:53

 


För ett tag sen tog jag hem Wordfeud till telefonen från Android market, men har inte vågat testa, har inte riktigt vetat hur det fungerar. Men nu har jag testat ett par matcher, eller dom är igång allihop utom 1 som jag började idag. Men så blev den avslutad och jag vann, få se hur det går i dom övriga. Spelar en mot brorsan, en mot Rickard (som verkar gett upp efter 1 ord  )  Min första match är i full gång men det ser ut som jag förlorar, inte så många bokstäver kvar att spela nu. Det verkar i allafall vara roligt och jag lär väl bli lika fast som många andra. Mitt namn på Wf är Mamma970210 om någon vill utmana mig     

Av EliDa - 19 oktober 2011 13:40

Idag lämnade jag Emelia på Kotten igen, gick ganska bra, hon skulle precis börja gråta när jag vinkade i fönstret men jag tror det gick över ganska omgående. Hon sov när jag kom och hämtade henne, lite tidigare än jag behövde. Då hade dom varit och tittat på hästar och traktorer nere vid travet. Hon sov dock inte så länge utan vaknade på gatan här utanför, få se om det blir en kortare lur sen, annars blir det en tidig kväll gissar jag på. 


Igår var jag hos Åse...sjukgymnasten igen. Ingen förbättring i armen, ibland känns det som det är bättre och ibland känns det som det är sämre. Fick axeln tejpad igen och sen gick jag över till Vc och in på drop-in röntgen. Ska även ringa och boka tid för en ny kortisonspruta till nästa vecka. Så det är bara att fortsätta kämpa på med smärtan och min övning jag måste göra några gånger om dagen. Nästa resa till Rehab blir den 1/11~11 (många ettor blir det   ) 

Av EliDa - 18 oktober 2011 12:51

Det blev till att ha Emelia hemma igår, hon hade 35,8 när hon vaknade men strax innan vi skulle gå så hade hon 37,2. Inte så mycket men jag tog det säkra före det osäkra. Hade lite att fixa med så jag sparade ju tid på det också. Bakade kladdkakemuffins och fixade lasagne till födelsedagsbarnet. Hon ville ha paketen så fort hon kom hem....varför vänta   


Hon fick välja ett av dom tre vi hade, det hon valde innehöll ett smyckesträd från Bluebox. I dom andra två som hon fick när Rickard kommit hem från jobbet innehöll ett kort med presentkort på håltagning i örat. Hon har ju i båda men vill ha ett till i det ena så det ska hon få göra någon dag när vi har tid att åka in till Tornby. I det sista paketet låg det coola munkörhängen och en munkring från AjKandy. Det blev en väldigt lyckad liten födelsedag.


Efter maten åkte Kristoffer till Scouterna, jag var iväg på en föräldrautbildning som jag ska gå och som anordnas av kommunen. Isabella var ute och sprang så Grattisfikan tog vi när vi alla var samlade igen. Mer fika och firande blir det på söndag tillsammans med släkten. 


Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Skapa flashcards