Alla inlägg under oktober 2011

Av EliDa - 7 oktober 2011 21:13

Så var det kväller igen, har pysslat, bakat och städat toaletten...allt i en salig blandning. Ringde även mina samtal imorse och var inne på jobbet en sväng och talade om läget med sjukskrivningen


Efter dagislämningen umgicks jag med Anna, räkmacka som vanligt på fredagarna och sen en stund hos hennes mamma innan hämtning av Emelia. Hon såg ut som en liten Michelingubbe i alla kläder där hon tultade omkring ute på gården. Vi hann inte så långt innan hon somnade, trött efter en lång förmiddag (vaknade 05.00)



 

Jag fick för mig att baka något gott till kvällen och det fick bli Gula Rutor. Försökte få lite hjälp av Emelia, hon var med en liten stund i allafall

   Mest hjälp fick jag med att slicka skålen 



   

Resultatet fick hon inte smaka eftersom hon somnade rätt omgående. Kristoffer har också lagt sig och Isabella sover hos Malin inatt.


I helgen ska K på scoutläger så han åker redan vid 9 imorron bitti. Rickard och Emelia ska till Mormor Ingrid (R´s mormor) på kalas och jag ska på dop/bröllop. Anna och Robert gifter sig i samband med Nelli´s dop så jag pysslade ihop ett kort


 

   

Av EliDa - 7 oktober 2011 20:00

Besöket hos sjukgymnasten i onsdags gav inte så mycket, jag är fortfarande jätteretad i axeln och kortisonsprutan hade inte gett den önskade effekten. Hon vill ha in mig på gymmet så jag kan börja träna armen men som läget är nu så går det inte. Jag ska fortsätta med min axelövning och så ville hon att jag skulle ta kontakt med min läkare för tre saker:


* Kolla upp när jag kan få nästa kortisonspruta

* Ev få en remiss till röntgen

* Sjukskrivning


Fr o m måndag är jag sjukskriven....jag som skulle jobbat och till Af fick avboka båda sakerna. Sen kommer läkaren ringa upp mig på onsdag nästa vecka så får vi se vad han säger om vidare sjukskrivning, sprutan och röntgen. 

Jag har även haft axeln tejpad ett par dygn, som hjälp att räta upp mig


   (Klickbar bild)


Det har kliat lite av tejpen, den satt starkt som attan. Rickard fick hjälpa mig att dra bort den förut....fy satan i gatan vad det kändes när han tog bit för bit. Kändes som skinnet hängde med så jag är lite öm där tejpen satt under skuldran.


Pratade med pappsen förut, han hade haft samma problem så han förstår vad jag går igenom. För honom hjälpte akupunktur, kanske blir ett alternativ för min del också i ett senare skede....får avvakta och vänta tiden an. Nästa steg är läkarsamtalet och sen sjukgymnasten den 18/10. 


Av EliDa - 7 oktober 2011 06:24

 



Fredag morgon och min lilla Huligan vaknade redan klockan 5, inte lätt att vakna då men det var bara att gå upp       

Det är även dags att väcka dom stora, få se hur det går, det brukar vara lite segt i slutet av veckan. 


Idag har jag en del samtal att ringa och lite annat att fixa med, hoppas jag hinner allt efter jag hämtat Emelia för dom timmarna hon är på dagis så tänkte jag ta en fika med Anna. 


*Trevlig Fredag på er*


Ps: Vad tycks om dom nya färgerna?

Av EliDa - 4 oktober 2011 20:50

Måste dagarna rusa iväg så, jag hinner inte med. Två dagar in i veckan och här har hänt en del i vardagsrummet. Vi köpte ju nytt soffbord i helgen som det blev jättebra med. Nu har vi möblerat om, våra två vitrinskåp med hyllan emellan har vi flyttat intill väggen bakom bordet (från hallen sett) Sen har tv:n åkt upp på väggen ikväll med hjälp av ett väggfäste som är både vridbart och tippvänligt. Under där ska resten av bokhylledelen stå.


Så kommer vi ha det tills plånboken tillåter oss att byta ut den möbeln och skaffa nytt....förhoppningsvis ganska snart. Sen behöver vi mattor också. Vi tror att det blir en rund matta istället för den vi har nu, vill ha en sån där härligt lurvig matta som man kan köra ner tårna i   Och en större rektangulär matta att ha under matbordet.  Men det ser i allafall kanonbra ut redan nu, kul att förnya sig lite. Hyllan till bokstäverna har inte kommit upp ännu, det beror på att vi inte riktigt vet vart vi ska sätta den nu. Planen var ju från början rakt in på väggen så man ser den från dörren. Men nu får den inte plats där så vi får tänka om. 


I Emelias rum har vi satt in den lilla hyllan/skänken vi hade bakom bordet förut, den har fått plats där hennes säng stod förut och har böcker i hyllorna som bara stått i en påse. Placerade en gosekanin, små foppaskor och smyckesskrinet där också. Sängen satte jag längs väggen vid dörren istället för ut från väggen. Blev väldigt bra därinne också tycker jag. Hon hann bli riktigt övertrött idag så det var svårt för henne att somna eftersom R har borrat och fixat i väggen och så kändes det kanske ovant att ha ena spjälsidan mot väggen istället. Nu sover hon i allafall och även Kristoffer har kommit i säng, bara den största kvar men hon brukar själv känna när det är dags. 


Ska också gå och lägga mig, imorron har jag ett besök hos sjukgymnasten igen för lite träning av armen skulle jag tro  


Av EliDa - 2 oktober 2011 19:26

Klockan är inte 19.30 än och jag gäspar så käkarna går ur led, skulle somna inom fem röda om jag la huvudet på kudden nu. Rickard snarkar i soffan så han är lika trött han....oh vilket gulligt par vi är   Men vi har varit duktiga idag, R har röjt i garage och trädgård och jag har dragit med SixtenBlixten och MoppLisa inomhus.  


Igår hade vi shoppingrunda på Ikea och Ikano-huset. Det blev bl.a nytt soffbord, nya glas, en hylla som det ska stå boksstäver som bildar ordet HOME och som det ska vara värmeljus i. Lite annat smått och gott och bar-att-ha-saker åkte ner i shoppingbagen. Vi skulle köpt vita hyllor till Isabella men hittade ingen vi gillade så det får bli ett par till av den i trä hon har + vit målarfärg, hon vill även måla sängen vit så då kan vi lika gärna göra det med hyllorna också. 


Imorron är det dags för dagis igen, hoppas på en mindre ledsen Emelia då. Eftersom det blir jämn vecka kommer barnen hem igen. Jag har ett jobbpass på kvällen så Rickard har tagit ledigt och får ta hand om och serva barn. Kristoffer ska iväg på Scouter....tror jag, måste kolla programmet vad dom ska göra. 


I fredags hade jag tid hos läkaren för kortisonspruta. Det kunde ta ett par dagar innan effekten kom. Men redan nu så har jag haft stunder där jag haft mindre ont...så skönt. Helt bra blir det ju inte på ett bra tag men skönt att slippa känna precis hela tiden. Få se vad jag får göra på onsdag då det är dags för mitt nästa besök hos sjukgymnasten. Kan tänka mig att jag får fler övningar att bygga på den jag gör nu för att öka rörelsen i axeln med. 


Nu ska jag borsta tänder och snart krypa ner i min säng, jag ger upp för ikväll....


*Godnatt*

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards