Alla inlägg under juni 2012

Av EliDa - 7 juni 2012 12:17

Har legat och sovit en stund nu på förmiddagen, behövde det efter att inte fått så mycket sömn inatt. Emelia hostar något så förskräckligt så jag har svårt att koppla av. Hon sover fortfarande äntligen utan att hosta. Så hon får ligga så länge hon behöver. Jag skulle behöva röja lite igen, både i tvättstugan och köket + hela bottenvåningen som behöver dammsugas. Men det får vänta, får hoppas jag hinner lite innan Rickard kommer hem. Febern kommer och går så det får bli hemma även imorron.....skittråkigt eftersom Kotten ska på skogsutflykt med egen matsäck i ryggsäck. Hade varit så mysigt för Emelia att vara med. Det lider ju inte hon av och det kommer ju fler såna tillfällen men det känns tråkigt för mig. 


Igår tog Rickard Emelia när jag gick bort till Jessica och träffade henne och Anna några timmar. Det var skönt att få lite egentid, fungerar ju inte annars. Under kvällen igår lossnade det små bitar av det tunga jag bär på. Vet inte riktigt vad det är men det är väl mycket med det ekonomiska, jobbsökeri, smärtan och att känna att jag inte bidrar med något. Jag stänger in mycket och stänger därmed ute Rickard. Jag visar inga känslor, ingen kärlek utan känner mig bara anti. Det jag har går till barnen, jag ska finnas till för så många....men jag då? Vem är jag i allt. Visst visar dom kärlek till mig också, kanske mer än jag förtjänar. Jag måste försöka bättra mig, ändra mig för jag vill inte må så här men det är svårt att ta sig ur det där antihjulet. Det blir lite rörigt kanske, inte lätt att få ner det jag känner i skrift när jag inte riktigt vet vad det är.....men förhoppnings blir det bättre och lättare med tiden.

Av EliDa - 6 juni 2012 08:49

Emelia har fortfarande feber till och från så vi fortsätter att hålla oss inne. Lite tråkigt idag när vi tänkt åka på nationalsdagsfirandet i Skänninge och det dessutom ser ut att vara fint väder. Men vi får roa oss inne, Lottafilmerna går varma så jag försöker varava med andra Astrid Lindgrenfilmer som passar Emelia. Rickard är ledig idag, han styr och ställer på övervåningen. han har fått för sig att flytta ut databordet i vårat sovrum.....vad vi sen ska göra av alla papper och såna saker det vet i 17. Har sagt att han får komma på en lösning för det innan. Tröttsamt att när han får en idé så ska det genomföras direkt. Så det blir väl jag som får ta hand om Emelia hela da´n igen. 


I måndags kväll var det föräldramöte i Isabellas skola med information om valet inför gymnasiet. Känns tidigt men snart börjar hon 9an och valet ska göras senast i februari 2013. Det var även personer från Polisen och fältarna som informerade om läget i Mantorp. Igår kväll gick jag också hemifrån, för en pysselkväll på Kyrkans hus med smyckestillverkning. Det blev några trevliga timmar med kreativitet, prat och fika. Det behövdes efter en dag med mycket data och film.....känner mig lite instängd när hon är sjuk. 


Rickards bror var på besök när jag kom hem, han hade köpt med sig några presenter till Emelia. Han var ju i England när vi firade hennes födelsedag. Han köpt Nessie, figurformade gummiarmband, en tunnare klänning i jeansliknande tyg och ett klubbliknande hjärta med 30 hårsnoddar *Tack så mycket*

Av EliDa - 4 juni 2012 15:41

Med hjälp av PicMonkey gjorde jag en ny header idag.....så jäkla nöjd med det programmet, den har allt det + lite till som Picnick hade så jag känner ingen större saknad. Så här ser headern ut idag 4 Juni 2012, nästa år lär den vara borta så passa på att kika ;)




Bilden på Isabella lånade jag från hennes blogg, har knappt några nyare bilder på henne....hon vill aldrig vara med.   

Av EliDa - 4 juni 2012 10:55

Emelia är en riktig liten pratkvarn nu, hon har ett enormt ordförråd och hon härmar ofta efter. Ett ord hon ofta drar till med nu är Jaha! Betoningen lägger hon på Ha och så långt a. 


I morse innan dom stora skulle till skolan så busade hon och Kristoffer och jag höll på i tvättstugan. Så försvann K för han behövde gå på toaletten. Emelia kommer till mig:


E: Joffett? 

J: Han gick på toaletten

E: Jaha!


Några ord och fraser hon säger som kan vara kul att minnas:

Nanom = Banan

Löpp = Mjölk

Jofett = Kristoffer

Hässen = Hästen

Josso = Också eller jag också

Tatt, tatt maten = Tack för maten

Gobsi = Godis

Av EliDa - 4 juni 2012 10:43

Barn säger och gör väldigt mycket kul, som man lätt glömmer bort, därför vill jag försöka samla detta på ett ställe.....så det får bli här i Bloggen i en ny kategori. Har ett par fraser med Kristoffer som jag förmodligen aldrig kommer glömma.


Det första är från när han gick på Skogsgläntan, samma förskola som Emelia går på. Det var efter separationen från barnens pappa och vi var på väg hem till lägenheten vi bodde i. Dom höll på att förbereda ett nytt bostadsområde och åkte fram och tillbaka med lastbilar fyllda med jord och detta såg vi rätt ofta på väg till/från dagis. Jag visste heller inte om varifrån dom kom:


K: Var hämtar dom all jord?

J: Jag vet inte

K: En stunds tystnad medan han trampar iväg på sin cykel innan han stannar och säger:

   Du säger alltid att du inte vet, men jag vet att du vet.....

Hoppsan, kanske sa jag vet inte lite för ofta  


Det andra klara minnet jag har är från första julen jag var ihop med Rickard, K hade inte lärt sig säga R ordentligt utan det blev ofta J som nog är ganska vanligt bland mindre barn. Rickard satt i soffan medans jag klädde granen med barnen. Då säger gullungen:


Ska inte du vaja med och klä gjanen Rrrrrrickard! 

Av EliDa - 4 juni 2012 10:16

Det får bli ett par hemmadagar för Emelia, hon var väldigt varm igår och hade 38,3 i morse. Dessutom är hon kraxig i rösten stundtals. igår kväll lät hon nästan kruppig, som om hon behövde hosta men inte kunde. Andningen lät också stötsvis, hon vaknade i samma veva som jag skulle gå lägga mig så jag tog med henne in till oss, kändes lite tryggare. 


Trots vädret så åkte vi till malmen och flygdagen igår, men vi var inte där mer än ett par timmar. Fy farao så kallt det var....blåsigt och regningt, ojoj vilket sommarväder   Efter ett par kalla timmar bestämde vi oss för att åka hem till Anna och fika. Vi köpte med varsin kaka till kaffet på CityGross. Det tog flera timmar att tina upp igen, skönt att få krypa ner i min fina pippijumpsuit framåt kvällen. 

Hade med kameran, det blev i allafall några bilder




Tog ju även några bilder på Scoutavslutningen, men gjorde bara ett lite collage av några få


 

  

Av EliDa - 3 juni 2012 08:27

Om en stund blir det frukost, Rickard och Emelia har bakat scones   Får väcka Kristoffer så han också får nygräddat bröd. Isabella har sovit hos Malin inatt så hon är inte hemma. Vi var på Ikano igår och letade kläder, eller Isabella letade kläder till skolavslutningen. Fram och tillbaka mellan olika butiker för att till slut hitta ett blommigt linne på Gina Tricot och vita shorts på Cubus. Hoppas bara det blir mer sommarvärme innan den 15 för nu har det varit höstväder några dar igen. Det blåser och är kallt, nästintill så man får ha vantar igen. Det var ju så härlig sommar för någon vecka sen, det kan väl inte vara det enda vi får i år? Vi som ska på flyguppvisning idag, på Malmen. Det får bli varmt klädda och så hoppas vi på att det blir några uppvisningar men så som det blåser kan det nog bli svårt. 

Av EliDa - 1 juni 2012 06:50

Fy fan (ursäkta) vilken kväll det blev igår, nattningen av Emelia gick inte alls bra och jag var mer än lovligt irriterad. Rickard var ute i garaget och höll på med bilen. Visst det behövs också men det kan vara rätt jobbigt att sitta i två timmar och försöka få ungen att somna. Så jag var irriterad på allt runtomkring också och det gick nog mest ut över stackars Emelia. Halv 9 hade hon fortfarande inte somnat, jag körde upp Kristoffer och Isabella för att sova på övervåningen och gick till sängs själv. Då hade Rickard kommit in så jag överlämnade Emelia till honom. Tog med mig mobil, hörlurar, dator och usbminne till sovrummet. Det var så skönt att koppla bort ljud runt omkring med bra musik och få en stund för att fixa med det jag behöver göra för att kunna söka jobb. Jag hinner ju sällan det annars, det är något jag behöver ha tid i lugn och ro för att kunna göra. Nu är det dags att väcka barn och fixa frukost innan skola och dagis (Ja jag vet att det kallas förskola men dagis är smidigare, det betyder inte att jag inte förnekar det arbete och det den underbara personalen på Kotten lär mitt barn)

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards