Alla inlägg under juli 2012

Av EliDa - 20 juli 2012 11:02

Rätt mysigt här på campingen, sov väl sådär men det är ju som hemma. Igår var vi vid sjön, doppade fötterna i det lagom kalla vattnet. Emelia doppade hela sig, hon satt på knä och lekte och tappade balansen framåt. Var inte så poppis. Nu ska snart Jessica och Fredrik in till Boxholm och hämta ett loppisfynd, sen åker vi in till Tranås för lite strosande i byn och lunch. Det blir nog en natt till här, få se vad Rickard tycker. Vad ska man göra hemma liksom?

Av EliDa - 19 juli 2012 08:51

Vi åkte till landet igår och firade pappa som fyllde år. Både han och Lisa har sagt ifrån sig uppvaktande i form av presenter, men ett paket Remi (mintkakor) blev det...dom gillar han. Så istället ska vi fixa fram lite bilder på barnen till dom eftersom dom inte har någon kamera just nu. På kvällen skulle Mathias och Hugo komma så vi stannade kvar en stund så vi fick träffa dom. Har inte träffats sen julen 2010 så Emelia kände ju inte igen honom. Men hon vart mer rädd för Hugo, så hysteriskt rädd. Men det släppte lite i taget även om hon inte ville komma för nära och inte klappa. Hugo är ingen stor bjässe som man kan tro utan en liten söt och väldigt snäll Shitzu (stavas det så?) Bara det att han blir väldigt "stissig" och skällig när han kommer ut på landet och dess stora ytor. Han hade ju suttit i en bil i två timmar så det var säkert skönt att springa av sig lite. Sitter och väntar på att klockan ska bli 10, då kommer Anna hit på förmiddagskaffe och frukost/fika. Ska bli trevligt (hoppas hon inte glömt bort det) Senare åker vi till Sommens camping och Jessica och Fredrik, vi ska stanna över där inatt och ev imorron kväll också. Lite grillat till kvällen blir det har vi tänkt så bra väder vill vi ha. Så det blir nog något inlägg från mobilen vid ett senare tillfälle. 

Av EliDa - 18 juli 2012 08:27

 


Grattis Pappa på födelsedagen!

Av EliDa - 17 juli 2012 08:41

Inatt låg jag vaken igen, sååå irriterande att vakna och inte kunna somna om. Det är för varmt i sovrummet (kärringhetta?), sängen är för mjuk, kudden för platt och så den förbaskade axeln/armen som bara gör ont och gör det svårt att ligga bekvämt. Vet inte hur många gånger jag var uppe, drack, vände på täcket, fluffade kuddar och vände och vred för att hitta tillbaka till sömnen. Tog två Panodil och en Pronaxen och till slut måste jag somnat för jag vaknade av Rickard och Emelia som fixade frukost i köket. Nu är dom och besiktar husvagnen så jag har lite egentidHar hunnit duscha, fixat i köket, dvs tömt och fyllt diskmaskinen, torkat av bänkar och gjort lite fint. Har även slängt i tvätt (tar det någonsin slut?) Få se vad dagen erbjuder senare, vi måste nog handla lite.....igen. Blöjorna är på väg att ta slut och sen är det väl mjölk och annat sånt vardagligt som behövs, ingen storhandling alltså. 

Av EliDa - 17 juli 2012 07:49

 

Dagens frisyr på Emelia

Av EliDa - 16 juli 2012 15:31

Det har varit lite stiltje på "Knytet" dom sista dagarna, som i övriga bloggvärlden så här års. Så det här inlägget får bli en uppdatering om dom senaste dagarna. Men först ett par bilder från landet


   


I torsdags hade jag det ju som jag skrev då jävligt jobbigt med ögat. Det var bättre framåt eftermiddagen men på fredag morron så var det dags igen. Var rätt jobbigt att ha glasögon så jag valde att ha linsen i det högra ögat och vara utan i det som gjorde ont. Blev väl lite smidigare än att ha glasögonen i vägen så fort ögat började tåras. Isabella skulle iväg till Vc för andra dosen av Gardasilvaccinet. Hon fick med sig Tina som sällskap eftersom jag inte såg något vidare just då. Sen blev det sakta bättre under dagen, var ute en stund och gungade med Emelia. Sen tog jag en ensam promenad till macken där jag köpte cola och godis till kvällen. Rickard hade redan varit och handlat så jag ville inte skicka iväg honom igen. 

 

I lördags vaknade jag och hade inget ont alls.....så skönt. Vi hade bestämt att åka till Sommen och hälsa på Jessica och co i deras husvagn. Så efter att Isabella blivit hämtad för att åka hem en kort stund och sen vidare med farmor och farfar till Blekinge stack vi iväg vi också. Synd bara att vädret var som det var....regnskurar och uppehåll om vartannat. Men vi hade det rätt bra ändå. Åt god sommarmat och hade det trevligt.

 

 

Emelia har äntligen börjat använda kepsen jag köpte tidigare i våras, hon har vägrat och gått omkring med sin solhatt som är lite för liten

 

     

Busfrö´t Melvin som snart fyller 1 år, svårt att fatta för han är fortfarande väldigt liten i växten, snabb är han när han kryper och klättrar överallt

 

När det äntligen blev ett längre uppehåll så gick vi ner till bryggan där Kristoffer och Linuz fiskade

 


Blev ingen fisk på dessa kastspön, men Jessicas mamma fick på metspö

 

Vi åkte även in till Tranås en sväng, det var något halvtaskigt skrangligt tivoli på besök. Inte mycket att ha men det fick bli ett snöre med vinst att dra i för Emelia och en karusell som bara for runt för Kristoffer. Först framåt en massa varv och sen bakåt lika många  Som han mådde illa efteråt, han var likblek, illamåendegrön och askgrå på samma gång. Ett tag trodde jag verkligen att han skulle kräkas. När vi väl kommit tillbaka till campingen så fick han i sig lite dricka och fika. Sen såg han piggare ut även om han sa att han hade ont i magen....stackarn, vilken åktur, den gör han nog inte om. Vi hade ju haft med oss Linuz på vägen dit så honom tog vi med oss hem också, men först stannade vi på Godisbutiken för lite lördagsgott. 

 

Igår söndag åkte även Kristoffer mot Blekinge så nu är vi själva en vecka, ja lilla Emelia har vi ju såklart. Vi gjorde inte många knop på förmiddagen, jag tog med Emelia till gungorna en stund och när vi kom tillbaka kokade jag korv till lunch och Emelia, ja hon slocknade på soffan....i 90 minuter.  Eftermiddagen bjöd på fika i Motala hos svärisarna, men det var Ralf som stod för fika och tårta eftersom han fyllde tidigare i veckan. På vägen hem stannade vi och handlade lite så vi kunde göra varma mackor. Emelia fick en vanlig smörgås och oboý ( mitt dumma nöt    ) så hon somnade ju gott....inte alls   Att jag inte lär mig, har visst vissa problem att stå emot hennes tjat, det borde ju varit ren mjölk så hade hon nog somnat lite lättare. Högare unge får man leta efter....som hon höll på, det fick bli våran säng tillsammans med pappa när han somnade. Då tog det inga längre stunder för när jag gick och la mig en stund senare så snarkade dom ikapp 

 

Måndag idag och vi har varit ganska effektiva måste jag säga. Rickard har fixat i trädgården där han klippt och trimmat gräs, häck, buskage och ogräs. Han har även fixat i husvagnen som ska besiktas imorrn inför Vimmerbytrippen nästa veckoslut. Jag har städat undervåningen och kört lite tvätt varvat med sandkaksbygge med Emelia. Känns skönt att ha städningen gjord, det var verkligen på tiden. Få se hur länge det dröjer innan jag orkar ta itu med det nästa gång   

Av EliDa - 12 juli 2012 15:21

Är så nöjd med mobilappen, korten man lägger in blir dock ganska stora så dom går jag in och minskar ner när jag har tillgång till datorn. 


Igår var vi ju på landet nästan hela dan, skönt att få komma hemifrån och andas lite frisk luft. I tisdags var ju vädret sådär så det blev mest en innedag. Vi fick grillat till lunch och glass med jordgubbar till efterrätt....så gott så. Vi spelade även ett parti trädgårdsyatzy, det tog en stund eftersom vi var fem stycken som skulle jaga stora trätärningar över halva gräsmattan. Lägg sen till den lilla "Josso" som alltid vill vara med och hjälpa till. Fikat satt vi utomhus med och sen rullade både vi och bilen snart hemåt. Emelia somnade i bilen så henne var det bara att bära in i sängen där hon sovit nästan hela natten. Jag vaknade inatt av att jag i drömmen drog in luft så jag satte i halsen och vaknade av samma sak.....så jävla läskigt, kändes som jag skulle hosta ihjäl mig. I den vevan vaknade Emelia så hon kom över till oss och somnade om. 


Idag har jag legat rätt mycket på soffan, har ett öga som inte alls är min vän idag. Det har varit ilsket rött, nu är det nog bättre. Det gör ont och tåras för minsta lilla. Vet inte vad det beror på, kan ha skavt med linserna för mycket så det blivit en liten skada på hornhinnan. Så idag är det glasögon som gäller. Men nu börjar det bli bättre och jag har slängt in en maskin tvätt, plockat iordning i köket och börjat med mat till mig och dom stora. Rickard tog med sig Emelia till Torpet, dom skulle hämta husvagnen. Det är lite som ska fixas innan besiktningen och innan vi ska ta den till Vimmerby och Bullerby Cup.


Har även hört åska på håll, kan ju hoppas det inte åskar där Emelia är, hon verkar ha blivit skrämd ordentligt. Hon stod i dörren häromdan och såg att det var lite mulet. Hon sa att åskan kommer och jag svarade att det trodde jag inte. Då kom hon nästan gråtandes och ville upp i famnen. Senare på dan så var hon på väg in i sitt rum när det helt oväntat mullrade till. Kan ju säga som så att det var bara att släppa datorn och rusa upp för att möta en smått förtvivlad Emelia....så rädd. Vet inte varifrån det kommer, så mycket har det inte åskat i sommar så hon kan knappt ha hört den. Men vi får väl försöka ta det kallt nästa gång och tala om att det inte är farligt....men att man bör ha respekt. Det är ju inte bra om det etsar sig fast i henne och hon blir rädd resten av livet. 


Nu ska jag titta till maten och vila ögat från datorn en stund   

Av EliDa - 11 juli 2012 12:19

I stugan på landet hos pappa och Lisa. I baksätet sitter tre stojjiga barn. Lite lantluft och några timmar utan mobiler och datorer gör nog gott. Ha en fin dag....

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards