Alla inlägg under juni 2010

Av EliDa - 6 juni 2010 08:22

Det blev några trevliga timmar med Karin & hennes familj i Vikingstad igår. Isabella stannade hemma, hon var ju lite förkyld. Trodde nog att det skulle vara smockat med folk på badet men det var ganska lagom med folk, bara köandet i kiosken som tog tid. Fick nästan omgående börja med att ge Emelia mat, men först tog Kristoffer sitt premiärdopp i poolen...20 grader i vattnet så det såg allt annat än skönt ut men i kom han till slut.

     

Emelia hade en vägra-sova dag, ibland är hon så envis. Hon var så trött & mot slutet så höll hon på att somna flera gånger i Karin´s famn men minsta lilla ljud så tittade hon upp. Rickard säger att det är efter mig för att dom stora barnen är lite så....vill inte sova alltså    

När vi kom hem fick hon mat igen & somnade runt 16.30 & sov sen hela kvällen i soffan. Mat igen ca 5 timmar senare, blöjbyte & så somnade hon om i sin egen säng. Så det var ju rätt skönt att hon inte var vaken halva natten efter sin långsömn i soffan. 


När Rickard skjutsat Isabella till sina kompisar för lite tjejmys & övernattning tog han tag i Kristoffer´s hårklippning. Så långhårig så det var verkligen på tiden. Satte trimmern på 15 mm & körde igång. När jag såg Kristoffer så kände jag att han kommer tycka det blir alldeles för kort, det var ju så mycket hår som försvann. Han såg så ledsen & orolig ut så jag peppade & sa att han blev fin & det blev han ju. När han duschade av sig hörde jag att han grät lite men sen tror jag faktiskt att han tyckte det var skönt. Han hade ju fått löfte om att spara en liten synttofs i nacken så det löftet höll vi. Håret kommer ju växa ut igen under sommaren. Men nu är han så mycket sötare & det blir säkert lättare för honom att tvätta sitt hår ordentligt. 

   Före


 Efter

    Den lilla tofsen :)

Av EliDa - 5 juni 2010 08:04

Lördag innebär sovmorron, en liten i alla fall. Emelia fick sova mellan oss inatt, hon var lite kinkig igår & jag var så trött att jag kände att jag ville ha all sömn jag kunde få. Hade nog räknat med att få gå upp & mata runt 12 men hon sov bra fram tills 04-tiden imorse, för att somna om fram tills närmare halv 7. Nu har hon somnat om i soffan, så fin hon är & vad jag älskar det lilla livet.


Det har varit toppenväder dom sista dagarna, hoppas det håller i sig ett tag till. Igår tog jag & Emelia en promenad till City Gross & handlade lite fredagsmys. Det tog ganska exakt två timmar fram & tillbaka så jag var lite mör resten av dagen. På kvällen grillade vi kött & till det hade vi bakad potatis & goda tillbehör. Lite efterrätt i form av grillade marshmallows mellan två Mariekex gillades av ungarna. Fick tipset av barnens härliga bonusmamma & har du som läser inte testat....gör det för det är GOTT   


Idag hade vi planer på att träffa en kompis & hennes familj, få se om det blir av. Hennes dotter har haft feber några dar som går upp & ner så vi skulle avvakta till idag & se hur hon mår. Ikväll ska Isabella ha lite tjejträff, det ser hon fram emot tror jag. Igår var bästisen här & det var länge sen jag såg henne så glad, jag hoppas & tror det kommer lösa sig med kompisproblemen. 

Av EliDa - 3 juni 2010 15:39

Ok, ännu ett inlägg om Emelia men det kan vara roligt att läsa om ett par år & minnas tillbaka.


I Tisdags blev det ganska sent med maten här hemma, som det ju kan bli när man har en sambo som jobbar kvällar & en liten att ta hand om. Inte alltid tajmingen blir perfekt. I alla fall, det är heller inte så vanligt att vi är alla 4 vid matbordet samtidgt då Rickard oftast kommer efter vi andra ätit. Men nu hann han hem & vi satt allihop vid matbordet för att äta. Bara det att Emelia som nästan alltid själv ska ha mat samtidigt & man (läs jag) får äta efter dom andra.


Vi satt vid bordet, Emelia hade ätit färdigt, är såklart ganska så mätt där hon ligger & jäser i famnen på mig. Vi drabbades alla av någon skrattattack av det vi pratade om....minns tyvärr inte om vad. Det var med andra ord ganska så livat & när jag tittar ner på Emelia så tittar hon på mig med en blick som säger "Är du inte riktigt klok?" Vilken blick hon gav mig, det hade varit kul att ha kameran. Den blicken gjorde ju att jag skrattade ännu mer.  Man måste nästan varit där för att förstå hur rolig hon såg ut. 


Nu ska jag ut & laga en gourmetmiddag (köttbullar & makaroner), får passa på medans huvudpersonen i familjen sover & nyss ätit. Dessutom är det snart fotbollsträning så snabbt & enkelt får det bli innan den. 

Av EliDa - 3 juni 2010 10:10

Blev så full i skratt igår när jag läste Rickards kusins blogg. Hon fick barn ca två veckor innan oss. Vi går ju på samma Bvc & vi måste haft samma läkare för hennes son hade reagerat som Emelia.....skrikit sig röd under undersökningen. Kan ju inte bara berott på att båda våra barn började bli lite hungriga, måste varit något med läkaren   

Av EliDa - 3 juni 2010 09:58

Idag blev det en tidig promenad, slog följe med Isabella till skolan. Gick förbi brevlådan vid macken & så hem igen. Nu ligger Emelia & sover i vagnen utanför. Jag hoppas hon kommer sova bättre idag för igår & inatt har det känts som hennes sömn varit ganska så orolig. Hon sov bra fram tills 11 igår förmiddag då en kompis kom hit på lite kaffe. Sen sov hon nog inte mer en 45-60 minuter totalt på hela dagen. Hon somnade väl runt 21.30 på kvällen men när jag gick in för att sova en timme senare så sov hon oroligt igen. Vid 2-tiden inatt fick hon komma över till oss & då somnade hon om & sov lite bättre fram tills tidigt imorse. Förstår inte hur hon orkade, men hon kanske tar igen det idag. 

Av EliDa - 2 juni 2010 09:18

    

Av EliDa - 2 juni 2010 09:13

Igår behövde vi handla lite på Citygross, räckte med en korg så då passade vi på att testa bärselen. Ställde in allt & testade hemma innan vi gav oss iväg. Hon verkade trivas väldigt bra & när vi handlade så somnade hon så skönt. Hon satt väldigt bra även om hon nästan försvinner. 


Av EliDa - 2 juni 2010 09:03

Igår på självaste 7veckorsdagen så var det dags för 2-månaderskontroll på Bvc. Kan ju säga som så att det var inte populärt att bli avklädd & undersökt av en läkare. som hon skrek, helt hysterisk. När läkaren ville kolla i hennes ögon så skrek hon så förtvivlat att hon knep igen ögonen. då skojade han & kollade munnen istället, den såg fin ut. Fick även väga & mäta henne, hon väger nu 4830 gram & är 55,5 cm lång. När vi vägt & satt på blöja så kollade läkaren hennes ögon när jag höll & tröstade henne. Det såg bara bra ut. När hon låg på skötbordet & jag klädde på henne så snyftade hon så hon skakade. Den andra läkaren/sköterskan som var i rummet trodde hon hade hicka & undrade om hon brukar låta så där när hon varit ledsen. Men det var nog första gången jag sett henne så. Stackars liten tjej, hon somnade skönt i vagnen på vägen hem. Få se hur det går vid 3- månaderskontrollen, då ska hon ju få spruta. 

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards