Direktlänk till inlägg 6 april 2011
16 - 20 stycken
50 g jäst
5 dl mjölk (3 %)
50 g smör eller margarin
1 rågad tsk salt
1 rågad tsk socker
10-12 dl vetemjöl
* Smula jästen i en stor bunke
* Smält smöret/margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills det är fingervarmt (37º)
* Häll lite av mjölken över jästen och rör om med en visp så att jästen löser sig
* Blanda i resten av mjölken
* Rör ner salt och socker
* Blanda i mjölet 1 dl i taget. Blanda ordentligt med en elvisp med degkrokar, degen skall fortfarande vara lite kladdig när den är färdig
* Täck över med en bakduk och låt degen jäsa 30 min
* Ta upp degen på en ren, mjölad bänk. Dela den i 16 - 20 delar, beroende på om du vill ha större eller mindre frallor
* Rulla dem till bullar i händerna, ta lite mjöl i händerna om det skulle behövas
* Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på., platta till dem lite
* Lägg bakdukar över dem och låt jäsa 45 minuter
* Grädda i 225-250º i mitten av ugnen 8-10 minuter
* Låt svalna på ett galler under en bakduk
Receptet kommer från Matklubben
Tiden springer iväg, vilket gör att jag inte riktigt hinner sitta vid datorn och Blogga. Men ett litet inlägg kommer här för den som vill läsa. Har ledig dag idag efter helgens jobb, rätt skönt. Ungarna sysslar med sitt och har Sportlov. Sen sist jag...
Hade en ledig dag igår, rätt skönt intill helgen så det blir längre sammanhängande ledighet. Tog med mig Emelia till CityGross med bussen och handlade. Sen plockade jag ner alla julsaker i kartongerna och när Krille kom hem fick han hjälpa mig att bä...
Jag har ju faktiskt kommit igång rätt bra, även om det är många låsta inlägg. Men jag är i en svacka nu så jag behöver ventilera. Jag laddar för jobb 16-21, sen är det jobb imorgon dag. Sen får jag ledigt tre dagar, skönt. På måndag har jag körlektio...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|