Direktlänk till inlägg 11 mars 2011
Du behöver:
* 1 Liter mjölk
* 5 dl Havregryn
* 4 pkt Jäst
* 2 dl socker
* Ca 2 kg Vetemjöl
* 300 gram Margarin
* ½ tsk Salt
Gör så här:
- Koka upp mjölken, häll i gryn & margarin (det smälter i mjölken) låt svalna till 37 grader
- Smula ner jästen i en bunke & häll på sockret, rör om vartefter jästen löses upp
- Slå på mjölkblandningen & tillsätt salt
- Tillsätt mjöl & arbeta ihop till en smidig deg
- Arbeta ut direkt (jag kavlar ut som vanlig bulldeg & använder ett mellanstort runt pepparkaksmått)
- Jäs på plåt till dubbel storlek
- Grädda mitt i ugnen, 225 grader ca 8 minuter
- Pensla ev med kallt kaffe (blir gott) eller kallt vatten direkt när dom är varma.
- Låt kallna under bakduk
Tiden springer iväg, vilket gör att jag inte riktigt hinner sitta vid datorn och Blogga. Men ett litet inlägg kommer här för den som vill läsa. Har ledig dag idag efter helgens jobb, rätt skönt. Ungarna sysslar med sitt och har Sportlov. Sen sist jag...
Hade en ledig dag igår, rätt skönt intill helgen så det blir längre sammanhängande ledighet. Tog med mig Emelia till CityGross med bussen och handlade. Sen plockade jag ner alla julsaker i kartongerna och när Krille kom hem fick han hjälpa mig att bä...
Jag har ju faktiskt kommit igång rätt bra, även om det är många låsta inlägg. Men jag är i en svacka nu så jag behöver ventilera. Jag laddar för jobb 16-21, sen är det jobb imorgon dag. Sen får jag ledigt tre dagar, skönt. På måndag har jag körlektio...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|